Hoe maken wij, hoe maak jij de wereld een stukje mooier?
Luther had met zijn 95 stellingen het idee om de kerk een stuk mooier te maken. Met de Flessenpost van Luther laten we de bezoekers zien wat het lutherse geloof inhoudt. Het initiatief van deze activiteit komt van Petra Lip en ds. Margo Jonker (ELG Zwolle) en Mascha de Haan (ELG Den Haag).
De doopsgezinde kerk op Terschelling is ons decor waar we op het pad naar de kerk minimaal 95 flessen willen hangen. In deze flessen kan je zien hoe lutheranen, ieder op zijn eigen manier, de wereld een stukje mooier willen maken.
We hebben zeker heel wat flessen nodig. Help je mee één of meerdere flessen (bij voorkeur de beugelflesjes van IKEA, want die kunnen we gemakkelijk ophangen) aan de buiten- of binnenkant te versieren met jouw inspiratie? Aan iedere fles hangen we een label met de naam van de lutherse gemeente en de titel van het inspiratiewerk.
Graag horen we hoeveel flessen je kunt maken, zodat we de telling kunnen bijhouden. Voorbeelden – en nieuwe aanwinsten – plaatsen we op de website en Facebook ter inspiratie:  Flessenpost | Luthers Den Haag en Facebook: Flessenpost van Luther
Wij brengen de flessen zelf naar Terschelling en nemen deel aan het Inspiratiefestival. Het zal heel leuk zijn om je daar te zien of in ieder geval één of meerdere flessen van je mee te nemen. We hebben de flessen graag uiterlijk 8 oktober in bezit. Meer informatie graag via flessenpostvanluther@gmail.com

Margo Jonker, Petra Lip en Mascha de Haan