Huren

 

Direct contact via mail of telefoon

Welkom in de Lutherse Kerk
Ons kerkgebouw is gelegen in het centrum van Den Haag, midden in de binnenstad. Wij beschikken over een grote zaal, die op zondag dienst doet als kerkzaal, maar op andere momenten in de week uitstekend voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Naast deze zaal hebben we ook nog diverse kleinere zalen beschikbaar.

Ons interieur is bijzonder: het prachtige orgelfront, het liturgisch centrum en de originele banken langs de muren dragen bij aan de sfeer in dit monumentale pand.

 

Groepen en partijen
Onze grote zaal leent zich uitstekend voor concerten, voorstellingen, recepties, diners en lezingen. Festivals als het Rewirefestival en Crossing Border gingen u al voor. De kerkzaal behoudt dan zijn karakteristieke elementen en wordt aangevuld met verlichting en inrichting. Ook diners zijn mogelijk. Het vloeroppervlak biedt ruimte aan zeker 20 tafels voor 8 personen.

Vergaderen
Op zoek naar een inspirerende locatie voor een vergadering, workshop, training,  brainstormsessie of ander type bijeenkomst in het centrum van Den Haag? Onze grote zaal en kleinere zalen hebben ieder hun eigen uitstraling. Wij bieden een unieke, sfeervolle en comfortabele omgeving voor een betaalbare prijs. Naast de beschikbaarheid van verschillende audiovisuele apparatuur verzorgen wij op verzoek ook lunch, borrel of diner.

 

De zalen van de Lutherse Kerk bevinden zich allemaal op de begane grond. Via een aparte ingang zijn alle ruimtes rolstoeltoegankelijk. Een van de twee sanitaire ruimtes beschikt over een mindervalidentoilet.
In het gehele gebouw is WiFi kosteloos beschikbaar.
Voor alle verschillende activiteiten zijn de zalen naar wens in te delen en wij denken hierin natuurlijk graag met u mee.

We hebben alle informatie op een rijtje in deze folder.

De kerkzaal
Deze zaal is voor grote bijeenkomsten geschikt. De theateropstelling biedt ruimte aan 300 plaatsen, de gebruikersvergunning is zelfs voor 600 plaatsen, dus uitbreiding is mogelijk.
Denk aan (orgel-)concerten, lezingen, symposia en diners.

Capaciteit
Theateropstelling
Losse tafel setting (in overleg)
Diner/lunch 1 lange tafel
Diner/lunch meerdere lange tafels
Staande borrel
Carré
U-vorm
300
100
60
90
200
50
80
Faciliteiten
Podium (diverse opstellingen)
Flipovers
Beamer plus scherm
Geluidsinstallatie incl. diverse microfoons
Statafels
Gebruik orgel(s) – in overleg organist
Gebruik vleugel – in overleg organist

 

De gemeentezaal
Deze zaal is multifunctioneel: koorrepetities, lezingen, kleine vieringen, koffieconcerten en meer kunnen in deze stijlvolle kamer gehouden worden.

Capaciteit
Theateropstelling (lezingen e.d.)
Diner/lunch 1 lange tafel
Staande borrel
40
30
30
Faciliteiten
Flipovers
Beamer plus scherm
Geluidsinstallatie met microfoon
Piano

 

Kamer 1,5
Deze zaal bestond eerder uit twee kleinere kamers, maar is samengevoegd tot een. Dat geeft de naam aan deze kamer. Het is een ideale zaal voor vergaderingen rondom de grote tafel, mar ook andere indelingen zijn mogelijk.

Capaciteit
Theateropstelling (lezingen e.d.)
Diner/lunch 1 lange tafel
Staande borrel

30
25
30

Faciliteiten
Flipovers
Beamer plus scherm
Piano

 

Boekhorstzaal
Deze multifunctionele zaal zowel bereikbaar via de kerk als via een eigen ingang in de Boekhorststraat.

Capaciteit
Losse tafel setting
Diner/lunch 1 lange tafel
Staande borrel

20
20
30
Faciliteiten
Flipovers
Beamer plus scherm