Wandeling en metten – Hemelvaart

Wanneer

18 mei 2023    
10:15 - 11:30

Waar

Lutherse Kerk
Lutherse Burgwal 9, Den Haag, Zuid-Holland, 2512 CB

Soort activiteit

Hemelvaart vieren we samen met de mensen van de Lukaskerk en de lutherse gemeente en al wie maar wil, uiteraard. We beginnen met een meditatieve ochtendwandeling door bos en duinen in het Westduinpark. We vertrekken om 8.00 uur (het heet niet voor niets dauwtrappen) vanaf hoek Duivelandsestraat/Pluvierstraat vlakbij eindhalte tram 12.

Het thema van de wandeling is ‘De hemel op Aarde?!’, naar aanleiding van Lukas 24:50-51, waar Jezus zijn leerlingen zegent, voordat hij in de hemel wordt opgenomen. Al wandelend in stilte denken we na over hoe wij in ons eigen leven de verbinding tussen hemel en aarde ervaren. Tijdens de wandeling houden we af en toe halt om te luisteren naar een gedicht. We eindigen op een hoogte, zoals dat gaat met Bijbels georiënteerde tochten!

In de Lutherse Kerk ontbijten we met elkaar.

Om 10.15 uur vieren we een Metten (ochtendgebed) om de Hemelvaart van Jezus te gedenken en de betekenis ervan te vieren.

Wie wil meewandelen en mee-eten, kan zich aanmelden via groenelukaskerk@gmail.com.
Voor degenen die de kerkgang om welke reden dan ook niet kunnen of willen maken, is de eredienst mee te vieren via ons YouTubekanaal.  De orde van dienst vindt u in de toelichting van de streaming.