Wit is ook een kleur – film met nagesprek (als voorbereiding op 29 maart)

Wanneer

22 maart 2023    
20:00 - 22:00

Waar

Lutherse Kerk
Lutherse Burgwal 9, Den Haag, Zuid-Holland, 2512 CB

Soort activiteit

Voor wie zich wil voorbereiden op de Keti Koti dialoogtafel organiseren we op 22 maart een avond over de documentaire “Wit is ook een kleur’ van Sunny Bergman met nagesprek.

Wit is ook een kleur, documentaire met nagesprek
22 maart 20.00 uur
Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7

Graag nodigen wij u ook uit voor de Keti Koti dialoogtafel op 29 maart om 18 uur in de Lutherse Kerk op. Op 1 juli viert Nederland Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, met talrijke herdenkingen, feesten en dialoogtafels.

De ketenen zijn verbroken (Ketikoti) en het is zaak deze blijven te verbreken. Daarom organiseert de Haagse Gemeenschap van Kerken ook door het jaar heen een dialoogtafel in de buurt van de internationale dag tegen het racisme (21 maart) en dus ook in de veertigdagentijd. Dit jaar wordt dat opgepakt door de Lutherse Kerk, naar de traditie van Luther om aan tafel gesprekken te voeren over wat er werkelijk toe doet.

De dialoogtafel is een avond waarin we met elkaar authentiek Surinaamse gerechten eten, leren over het slavernijverleden en met elkaar in gesprek gaan. Een afwisselend programma van vieren, gedenken en nader tot elkaar komen. Verhalen delen, wonden helen.. Dit alles geënt op de joodse sedermaaltijd.
Daarnaast verbinden we het verleden aan actuele vraagstukken. Onze kerken weerspiegelen de veelkleurige Nederlandse samenleving en we wonen in een multiculturele stad

Reden genoeg om samen te komen rondom de Keti koti-tafel.

De avond is bedoeld om te leren, te vieren, uitwisseling en gesprek. Dus geen discussieavond over een toch soms precair onderwerp. Om de avond in goede banen te leiden en voldoende eten te hebben is opgave vooraf zeer gewenst via aanmelden@luthersdenhaag.nl.

Keti Koti dialoogtafel met Bianca Gallant
29 maart 18 – 20.30 uur, zaal open 17.30 uur
Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7-9

Toegang gratis, vrijwillige bijdrage stellen we zeer op prijs.