LuLu-viering: Pinksteren

Wanneer

5 juni 2022    
10:15 - 11:30

Waar

Lutherse Kerk
Lutherse Burgwal 9, Den Haag, Zuid-Holland, 2512 CB

Soort activiteit

Ds. Jannet van der Spek en ds. Erwin de Fouw gaan voor in deze LuLu-viering. Sander van den Houten bespeelt het orgel en diverse mensen uit beide gemeenten verlenen hun medewerking. Er is kinderkerk voor alle kinderen op de basisschool en de 10+-groep. U kunt zondag 5 jun om 10.15 uur ook meevieren via deze link, De orde van dienst vindt u hier.

De dienst wordt extra feestelijk als u uw mooiste, rode kleding aantrekt!
Vanaf Pinksteren is ook de deur aan de Boekhorststraat weer open en kunt u deze deur gebruiken als dat gemakkelijker is.

De eerste collecte is voor KIA-collecte Zending (Colombia)
De Protestantse Kerk Den Haag kiest ervoor de zendingscollecten van Kerk in Actie van deze zondag te bestemmen voor het project ‘Jeannet Bierman’. In de jaren tachtig van de vorige eeuw deed zij pastoraal werk in onder andere Argentinië. Nu wordt het lesgeven in Colombia. Op de Universiteit van Cali zal zij colleges geven in praktische theologie. Dat houdt in dat zij studenten die
theologie studeren, lesgeeft en begeleidt. Door de coronapandemie is er veel meer armoede in Colombia, het is voor jonge mensen heel aantrekkelijk om iets bij te verdienen met drugs of in de illegale mijnbouw. Daarnaast verkeert Colombia in een onstabiele politieke situatie. Jeannet is op 17 april jongstleden vertrokken en voorlopig voor twee jaar aangesteld, dat kan eventueel nog verlengd worden. Alles is afhankelijk van vooral de politieke situatie daar en of het veilig genoeg is.
Diaconie ELG ’s-Gravenhage, IBAN: NL91 INGB 0000037958

De tweede collecte is voor het onderhoud van de gebouwen
Uw bijdrage kunt u overmaken op de rekening van kerkrentmeesters. Ev.Luth. Gem. ’s-Gravenhage, IBAN: NL57 RABO 0373720823