Jour der Senioren

Wanneer

15 februari 2023    
13:30 - 15:00

Waar

Lutherse Kerk
Lutherse Burgwal 9, Den Haag, Zuid-Holland, 2512 CB

Soort activiteit

De Evangelisch-Lutherse gemeente Den Haag is sinds 2010 via een Gandong (een bijzondere vriendschapsband) verbonden met de protestantse Beth-Fage gemeente in Kusu Kusu Sereh op het Molukse eiland Ambon. U kunt de kerstgroet die wij van haar kregen lezen in de Luther Heraut. Heel graag ga ik met u in gesprek naar aanleiding van wat in deze Kerstgroet aan ons wordt geschreven, namelijk de zorgen over een inmiddels gelukkig geluwd conflict op het eveneens Molukse eiland Haruku en de wijze waarop christenen samen met moslims hebben weten te voorkomen dat het nog groter werd.
Ook wij hebben te maken met conflicten. Op ons Europese continent woedt een oorlog in Oekraïne, in onze eigen samenleving bestaat verdeeldheid tussen bevolkingsgroepen en groepen mensen en ook in onze eigen levens en in de kerk liggen we soms met elkaar in de clinch of verloopt het contact soms stroef.
Hoe gaan we daarmee om? Hoe kan het christelijk geloof ons helpen om conflicten niet uit de hand te laten lopen? Kan het contact met onze broeders en zusters op Ambon ons misschien inspireren?
Ik ontmoet u graag in de kerk, op woensdag 15 februari 2023, 13.30 uur.

Ds. Erwin de Fouw