Gregoriaanse vesper

Wanneer

15 juni 2022    
19:30 - 20:00

Waar

Lutherse Kerk
Lutherse Burgwal 9, Den Haag, Zuid-Holland, 2512 CB

Soort activiteit

Veel lutherse kerkmuziek en met name liederen van Maarten Luther zelf zijn op de een of ander wijze voortgekomen uit of in reactie op de voor-reformatorische, gregoriaanse kerkmuziek. Om dat beleefbaar te maken, willen we af en toe vesper vieren met gregoriaanse zang.
Zo ook op woensdagavond 15 juni. De gregoriaanse vesper zal dan worden gevierd in zomerse sfeer, rond het thema ‘schepping’. Te horen en te zingen zijn in elk geval de hymne ‘Deus creator omnium’ (God, de schepper aller dingen), psalm 8 en het lied van Johan Walter: ‘Herzlich tut mich erfreuen’, dat wij kennen als ‘Eens komt de grote zomer’ (lied 747 uit het liedboek 2013).
Aan dit avondgebed wordt medewerking verleend door de Haagse Schola Cantorum Gregoriana onder leiding van de lutherse kerkmusicus Hans Jansen. Onze organist Sander van den Houten bespeelt het Bätzorgel. De vesper begint om 19.30 uur.
We zullen samen uit de Bijbel lezen, bidden, zingen en luisteren naar gregoriaanse gezangen en orgelmuziek. Tevens bezinnen we ons op het verband tussen geloof en schepping/ecologie.