Wanneer

3 september 2022    
15:30 - 16:30

Waar

Lutherse Kerk
Lutherse Burgwal 9, Den Haag, Zuid-Holland, 2512 CB

Soort activiteit

 Jazz in de kerk
De Stichting Cultuur en Muziek in de Lutherse Kerk Den Haag verwelkomt op zaterdag 3 september Het Orgel Trio (HOT). Vanaf 15.30 uur laat Berry van Berkum het monumentale Bätz-orgel uit 1762 klinken zoals het nog niet eerder heeft geklonken, Dion Nijland bespeelt op virtuoze wijze de contrabas en Steven Kamperman laat zijn klarinet (en wellicht ook de saxofoon) schitteren in de prachtige akoestiek van de Haagse Lutherse Kerk.

 

Jazz op orgel? Kan dat dan? Dat hoor je toch nooit? HOT bewijst dat het wel degelijk kan, en hóe! Klassiekers van Duke Ellington en Charlie Parker krijgen een hoogst verrassende draai en oude composities van Jan Pieterszoon Sweelinck veranderen op hun beurt in zinderende improvisaties. Neemt u vooral alvast een kijkje op YouTube, waar u deze musici met elkaar kunt zien en horen improviseren. Het Haagse festival ‘Jazz in de gracht’ kan ook dit jaar helaas geen doorgang vinden, maar we hopen de jazzliefhebbers nu eens niet in en rond de gracht te zien, maar ze te kunnen verwelkomen in de kerk.

Deze drie musici staan garant voor een concert zoals u dat nog nooit heeft meegemaakt! Mis deze unieke kans niet, want voorlopig is dit het enige concert van Het Orgel Trio in onze regio.

 

Evangelisch Lutherse Kerk (Lutherse Burgwal 7) te Den Haag

3 september 2022, 15.30 uur

Toegang €10,-.

 

Concertprogramma

TGTT  S.Kamperman 

Rockin’ Rhythm. D.Ellington/ arr. S.Kamperman

Engelsch Fortuyn.  J.P.Sweelinck/ arr. B.van Berkum 

Ballo del granduca  J.P.Sweelinck/ S.Kamperman 

Onder een linde groen  D.Nijland

Pavana Hispanica J.P.Sweelinck/ B.van Berkum 

Pavana Lachrimae   J.P.Sweelinck/ arr. B.van Berkum 

Scrapple from the big Apple C.Parker/ S.Kamperman 

Black & Tan fantasy D.Ellington/ arr. S.Kamperman

Malle Sijmen  J.P.Sweelinck / S.Kamperman