LuLu gemeentezondag 4 september | 12e zondag na Trinitatis

Wanneer

4 september 2022    
09:30 - 13:00

Waar

Lukaskerk
Om en Bij 2, Den Haag, 2512 XK

Soort activiteit

We vieren als lutherse gemeente samen met de Lukaskerk onze gezamenlijke gemeentezondag.

Pelgrim zijn is,
Dat ik mag aanvaarden wat is,
mag vertrouwen wat komt
mag loslaten wat was,
op adem mag komen op ieder moment- Hein Stufkens

Pelgrim zijn, onderweg tegenslag tegenkomen en daarmee omgaan. Een taaie dag langs de snelweg, corona oplopen ver van huis. Onderweg engelen tegenkomen. Iemand die zijn autodeur voor je opent wijzend op de pikzwarte lucht achter je. Je stapt in en het onweer breekt los. In de herberg je eten delen met onbekenden. Koken van wat ieder in de rugzak heeft. Het doen met wat er is. Vertrouwen in de weg. Steeds meer.
Pelgrimeren. Anna Leest was net terug van vier maanden onderweg naar Compostella, toen ze aanschoof bij de voorbereiding van de Luluzondag. Ze deelde haar ervaringen en wij werden allemaal enthousiast

Mooi thema voor wat we vroeger de startzondag noemden. We staan er bij stil dat we weer een seizoen samen op weg gaan. We staan er bij stil dat wij onderweg zijn, naar onbekend land, het Koninkrijk van God, naar die stad waar water stroomt en brood genoeg voor allen.

Programma

09.30 uur         Opening
09.45 uur         Workshops
(geleide mediatie, gespreksgroep, stadsverwonderwandeling, creatief, zingen, voor de kinderen een vossenjacht)

10.45 uur       Koffiepauze
11.00 uur            Viering
12.00 uur            Lunch

Voor de lunch nemen we allemaal wat mee en dat delen we met elkaar. Corrie neemt bovendien een soepsteen mee. Dat is een wondersteen waar je soep van kunt koken. Wij nodigen ieder uit iets aan die soep toe te voegen en genieten hem bij de lunch. Geen zout, daar zorgt Corrie zelf voor.

U kunt ook alleen voor de viering komen. We hopen u te ontmoeten!